Vad är cellulosaisolering? Våra medarbetare i Dalarna reder ut begreppet

Den allra största kostnaden för en fastighetsägare är vanligtvis energikostnaderna för husets uppvärmning. Ett effektivt sätt att minska dina uppvärmningskostnader för din fastighet i Dalarna är genom cellulosaisolering. Det bidrar även till ett bättre inomhusklimat. Läs mer om cellulosa här.

Att använda cellulosaisolering i din fastighet i Dalarna är det effektivaste sätter att få ut maximal effekt av din isolering. Dessutom har cellulosa många andra bra egenskaper som andra material saknar. Om du vill få hjälp med att förbättra din uppvärmningsekonomi kan du kontakta oss på Isolerab AB som är proffs på isolering.

 

Vad är cellulosa?

Cellulosa är en produkt som tillverkas av återvunna dagstidningar utan några farliga kemiska tillsatser. Det gör att produkten är mer miljövänlig och hälsosammare än andra typer av isoleringsmaterial. Cellulosa har exempelvis en mycket hög densitet, vilket bidrar till högre värmelagring och riktigt bra ljudisolering.

 

Cellulosaisolering används för att isolera väggar, golv och tak men fungerar även utmärkt som tilläggsisolering på en vind. Med denna isolering kan man minska energiförbrukningen med cirka 25-40 procent mer effektivt jämfört med andra typer av isolering. Det finns självklart fler fördelar med korrekt isolering av ditt hus i Dalarna! 

 

Cellulosas egenskaper


1. Optimal tätning

Isoleringen sprutas in i väggar och på vind och sluter tätt i hålrum och vinklar samtidigt som det inte finns några skarvar. Det gör att isoleringen effektivt stoppar värmen från att lämna fastigheten. Vid installation så krävs dessutom ingen lagring samtidigt som det inte blir något spill och därmed inga avfall.

 

2. Fuktsäker

Materialet är fuktsäkert vilket gör att det effektivt stänger ute fukt. Det innebär att man minimerar riskerna för att det ska uppstå röta eller fuktskador som leder till mögel.

 

3. Brandsäker

Cellulosaisolering har fått högsta brandskyddsklass. Det innebär att materialet inte brinner, att det tål hög värme och inte släpper ifrån sig giftig rök. Det gör att vid en brand så bidrar isolering till att ge de boende ytterligare några minuter på sig att evakuera.

 

4. Bättre värmeisolering och behagligare inomhusklimat

Tack vare isoleringens höga densitet så bidrar det till att stoppa värmen från solen att tränga in i fastigheten. På samma sätt så stoppar materialet inomhusvärmen från att lämna fastigheten. Det bidrar till ett jämnare inomhusklimat, året om.

 

Vår personal i Dalarna är proffs på cellulosaisolering

Behöver du förbättra din isolering av ditt hem i Dalarna kan du vända dig till oss på Isolerab AB som utför tjänster åt privatpersoner och företag. Du kan kontakta oss via vårt formulär för att boka ett kostnadsfritt platsbesök så vi kan inspektera din vind och lämna rådgivning. 

Kontakta oss för för problemfri isolering!

Ett av de bästa alternativen för att sänka uppvärmningskostnaderna av ditt hem i Dalarna är genom isolering av vinden. Låter det som ett intressant alternativ för dig är allt du behöver göra att kontakta oss!